De Weelderik

Sapjes en ciders van de boer

In het clubhuis vind je de lekkerste sapjes van Fruitbedrijf Horstink en ciders van de Groote Wei. In het Achterhoekse dorpje Rha bij Steenderen, op een steenworp afstand van de rivier de IJssel, ligt boerderij 'de Groote Wei' met boomgaard van de familie Horstink. Zij telen op hun fruitteeltbedrijf diverse soorten appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien. Hiervan maken zij de lekkerste sapjes en ciders; zonder toevoegingen, puur natuur. Herkenbaar aan het Achterhoeks fruit-logo.
boerderijwinkel horstink
 

Fruitbedrijf Horstink

Familie Horstink teelt diverse soorten appels, peren, pruimen, kersen en aardbeien. Ze verkopen het Achterhoekse fruit met nog allemaal andere lekkere producten zoals kaas, groente, salades en noten in hun boerderijwinkel. Op het boerderijterras haal je daarnaast een lekkere kop koffie of een heerlijk boerenijsje. De perfecte tussenstop tijdens je wandeling of fietstocht.
 

 

Ciderij de Groote Wei

Ciderij De Groote Wei is allemaal begonnen tijdens het afstudeerproject van Sophie. Zij wilde graag haar eigen draai geven aan het familiebedrijf. Het afstudeerproject resulteerde in een ciderij. Vanaf 2022 worden de appels en peren die nét niet mooi genoeg zijn voor in de winkel, gebruikt voor in de cider. Zo krijgt al het fruit een goede bestemming.